Idag blir det en avstickare från klädfokuset på bloggen för någonting som är viktigt att belysa för både mig och er! Jag tänker på den här ständiga otryggheten som många av oss kvinnor tvingas leva med; som när man går hem ensam på kvällen, eller när man vistas ute bland onyktra män.

På ett sätt känns det som att det i sak blivit bättre i Sverige, och att det egentligen kanske är andra världsliga problem som skapar en del av otryggheten (ni vet vad), men man kan ändå inte låta bli att påverkas av den.

En gång för några år sen upplevde jag en rätt obehaglig situation där jag blev förföljd efter jag varit ute och träffat mina vänner. Efter att tillslut ha konfronterat personen slutade det bra, men sen dess har jag fått tänka på det mer än jag gjorde tidigare.

Det finns nog tyvärr inget perfekt botemedel, om inte världen helt plötsligt förändras, så vad jag gör nu för tiden är att jag bär ett överfallslarm som jag har liggandes i handväskan. Det är säkert en falsk trygghet, men det gör iaf inte saken sämre, och om det får mig att känna mig bättre så är det klart värt det. Jag köpte mitt överfallslarm från Amigo Alarm, och det har funkat bra. Om någon av er känner samma otrygghet kan jag säga att det faktiskt hjälper.

Ta hand om er! Tillsammans fortsätter vi färga den här världen!

PS. Ta en titt på filmen nedan om ni vill förbereda er ännu mer. Kanske onödigt att tro att något ska hända en… men det skadar ju inte.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Post comment