Jag ska inte säga att 50-talet var the golden age när det kommer till klädmode för män, för det stämmer inte, men det var ett intressant decennium för det var på 50-talet människor började experimentera mer än de tidigare gjort.

50-talskläder blev på något vis en blandning mellan dåtidens stilfulla kavajer, och ett ett mer uppkavlat alternativ i form av att män började använda läderjackan och jeansen. Här kommer ett par 50 tals-favoriter.

Hatten

Alltid så stilfull, och fortfarande en del av mannens garderob under 50-talet. Nu idag ser man den sällan, men den höll sig en bra bit in på 80-talet.

Skinnjackan

Visst, skinnjackan (också kallad läderjackan) fanns tidigare än 50-talet också, men nu fick den sitt uppsving. Och den har hållt i sig sen dess.

Jeansen

Jeans började användas på riktigt av tonåringar under 50-talet. Och på 60-talet kom Levis. Än idag det absolut vanligaste underdelsplagget.

 

Det där är de 3 plaggen från 50-talet som jag tycker har lämnat störst avtryck. Ni får gärna dela med er av vad ni tycker, det är alltid uppskattat! 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Post comment